Start

Mijn naam is Joost van der Marel, 62 jaar oud en ben tennisleraar. Ik geef al 42 jaar tennisles bij Tennis Vereniging de Maten in Apeldoorn. In mijn jonge(re) jaren was ik A-speler en heb tot 2011 nog open 3 toernooien gespeeld.

Op vrijdag 11 oktober 2019 ben ik  in Nieuwegein tijdens het tennislerarencongres uitgeroepen tot tennisleraar 2019 door de KNLTB en VNT uiteraard ben ik hier heel trots op.

Het lesgeven doe ik dus al vrij lang en nog steeds met veel plezier. Ik vind het telkens weer een leuke ervaring om (nieuwe) leerlingen enthousiast kennis te laten maken met de tennissport. En dan te zien krijgen dat zij die enthousiasme vasthouden. Het is mij om het even of dat  nu beginners of gevorderden betreft om les te geven, valt altijd wel wat te leren of bij te schaven.

De tennisreizen die ik jaarlijks organiseer (ondertussen al 36 jaar) doe ik  erbij en wil er dan ook zelf  bij aanwezig zijn. Dat is de reden dat ik deze tennisreis eenmaal per jaar, in de maand maart (voorjaar), organiseer. De prijzen die ik hanteer zijn altijd zeer laag,  omdat ik weinig kosten hoef te maken voor reclame of promotie. Ik kan daarom met zekerheid stellen dat ik de goedkoopste tennisreizen van Nederland aanbied. Vergelijk maar eens met andere organisaties die tennisreizen aanbieden. De leerlingen die al jaren met mijn tennisreizen meegaan weten dat dit tot wel honderden euro’s goedkoper is bij mij, en dat allemaal all inclusive in tophotels!

Al mijn tennisreizen organiseer ik in samenwerking met Reisbureau de Veluwe uit Apeldoorn aangesloten bij SGR en ANVR.

In het verleden zijn wij al in Spanje, Portugal, Tunesië en Turkije geweest. In 1999 had ik een 15 jarige jubileumreis naar Bali en in 2009 een 25 jarige jubileumreis naar Mexico georganiseerd dit als extra om het te vieren.

Veel leerlingen gaan ook al jaren trouw mee en nemen de nieuwelingen goed op in de groep. een buitenstaander denkt vaak ook dat we van één tennisvereniging zijn, maar niets is minder Men meldt zich vanuit alle uithoeken van Nederland aan.

We zijn begin december 2009 naar Mexico geweest (jubileum 25ste jaar) en ook dat was een daverend succes; zie de foto’s op de homepage. Neem ook gelijk een kijkje bij de foto’s die vorig jaar in Turkije gemaakt zijn, in Club Mega Saray .

In 2020  en 2021 zijn beide reizen niet doorgegaan i.v.m. Covid 19 maar we gaan in 2022  weer op reis, naar Club Mega Saray in Belek.

Ben je nieuwsgierig geworden, zo snel we wat meer weten kun je dat ook hier zien: Tennisreis 2022

Joost van der Marel

SiteLock